Jak wyczyścić dane na koncie?

W tym artykule opisaliśmy sposób, w jaki możemy usunąć dane zapisane na naszym koncie. Jest to przydatna funkcja w sytuacji, gdy np.: zakończyliśmy zapoznawanie się z programem i chcemy usunąć testowe dokumenty i dane słownikowe. W celu usunięcia danych z konta:

Krok pierwszy – wybieramy Konto >> Moje dane >> Usuń dane z konta. Otrzymamy informację o tym co zostanie wyczyszczone. Jeśli chcemy kontynuować, to klikamy na „Tak, chcę wyczyścić bazę”. Wybór opcji „Nie” spowoduje przerwanie procesu.

 

 

Pojawia się okno, na którym należy potwierdzić chęć usunięcia danych z konta:

Krok drugi – na nasz adres mailowy zostanie wysłany kod, który musimy podać by usunąć dane z konta. Po wpisaniu kodu i wybraniu „Potwierdzam”, nasze konto zostanie wyczyszczone.

Po prawidłowo przeprowadzonym czyszczeniu pojawi się komunikat, potwierdzający usunięcie danych.

 

Ważne! Wykonanie czyszczenia konta spowoduje usunięcie informacji o:

  1. kontrahentach
  2. produktach
  3. dokumentach
  4. rozliczeniach
  5. zdarzeniach w kalendarzu

Na koncie pozostaną informacje związane z konfiguracją: dane firmy, rachunki bankowe, formy płatności itp.

Czy ten artykuł był pomocny?